El recinte modernista ha obert aquest dimecres al vespre les portes a la màgia en el marc de la programació d’estiu del museu. Les instal·lacions de creador d’arts visual Tony Oursler han estat l’excusa per donar cabuda a diverses actuacions de màgia al recinte, totes amb les entrades exhaurides. L’espectacle ‘L’impossibilista’, de Sergi Burka, ha estat el plat fort de la nit.

L’espectacle de Buka és un repàs en clau didàctica dels clàssics de l’il·lusionisme en què la màgia de prop conquereix l’espectador. El xou, però, aquest dimecres al vespre no s’ha fet en cap teatre sinó a l’auditori principal del CaixaForum. Nit de la màgia i l’ocultisme ha estat una de les propostes del CaixaForum per amenitzar les nits d’estiu a la ciutat i obrir el museu a múltiples disciplines artístiques.

Els espectacles, que han reunit un públic familiar, han girat al voltant de l’exposició que el centre dedica a Tony Oursler, mestre de les arts visuals. Oursler basa algunes de les seves creacions en una tècnica d’il·lusionisme anomenada El fantasma de Pepper, en què els reflexos juguen un paper clau. L’utilitza en aquesta creació del 1984 i també en la seva obra més recent, ‘Imponderable’, una videoprojecció a partir de superposicions d’imatges.