Andreu Buenafuente és el presentador de la gala i la seva productora, El Terrat, l’encarregada de pensar la posada en escena. El conegut còmic serà el presentador dels premis en horari de màxima audiència. Per primera vegada s’emeten en diumenge, amb un objectiu molt clar: acabar de consolidar els Premis Gaudí com a referent en el cinema.

A poques hores de l’inici, els operaris ja han acabat d’enllestir els últims detalls que quedaven: col·locar la catifa vermella a l’entrada, una estàtua del premi i passar l’aspirador a l’escenari. Un clar senyal que està tot a punt per acollir una nodrida representació de l’escena artística catalana.

De sorpreses no en faltaran aquest vespre. La més esperada és conèixer les pel·lícules que s’enduran una estatueta. Les favorites són ‘Blancaneu’ i ‘El bosc’, amb 12 i 11 nominacions cadascuna. No s’han quedat gaire enrere ‘Els nens salvatges’ i ‘Fènix 11.23’, que amb vuit i set nominacions es preveu que puguin endur-se alguns dels premis més desitjats.

El Gaudí que no serà sorpresa és el d’honor. Aquesta edició ha volgut distingir Montserrat Carulla, una actriu amb una consolidada trajectòria i que el 2008 ja va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.