La Festa Major de la Barceloneta 2022, que se celebrarà del 28 de setembre al 2 d’octubre, arriba amb una novetat novetat important: la fi de festa no serà amb els tradicionals focs artificials, sinó que es farà amb un espectacle de drons. El motiu principal d’aquest canvi és afavorir que puguin assistir a l’espectacle tant les persones sensibles al soroll com els animals de companyia.

Serà un festival de música i llum “però sense els sorolls dels focs artificials“, explica Carlos Arena, president de la Comissió de Festa Major de la Barceloneta. La idea, segons Arena, “ens va sorgir quan vam recordar que hi ha moltes persones que ens havien dit que no venien a la fi de festa perquè no els agraden els focs artificials o pel soroll que fan“. Arena espera que ara “siguem molts més ja que evitem els sorolls i l’espectacle serà igual de vistós i amb música, però sense soroll“.

Moltes persones no venien a la fi de festa perquè no els agraden els focs artificials o pel soroll que fan”
Carlos Arena, president de la Comissió de Festa Major de la Barceloneta

Els drons, igual de vistosos però menys molestos

La proposta d’un espectacle amb drons en comptes de focs artificials ha estat molt ben rebuda entre els tenidors de gossos. Per Júlia Antequera, “aquesta iniciativa està molt bé, prefereixo sentir música que no pas petards i evitar que la meva gossa ho passi tan malament, és d’agrair”. Iván Campanalestres gossos i, tot i que no tots els animals ho viuen de la mateixa manera, “tinc una gossa que plora, s’amaga, comença a tremolar i no deixa de bordar”.

Tinc una gossa que plora, s’amaga, comença a tremolar i no deixa de bordar”
Iván Campanales, veí de la Barceloneta

“Emigrar” per fugir del soroll

Hi ha tenidors de gossos i gats que opten per medicar els seus animals de companyia per tal d’evitar-los patiment. Aquest és el cas de Maria Ester Córdoba. “Intento, sempre que puc, marxar fora perquè els meus gossos no visquin els focs artificials o els petards. Quan no puc, els poso calmants a les genives per endormiscar-los“.

A Emilio Mompó la idea de subministrar químics al seu gos no l’atreu, per això “estàvem pensant a deixar-lo en una casa fora de Barcelona, que et suposa uns diners, però millor que ho passi allà sense cap tipus de soroll perquè realment per als gossos és terrible“.

L’espigó del Gas, escenari de l’espectacle amb drons

La fi de la Festa Major de la Barceloneta es farà el 2 d’octubre a les 10 de la nit a l’espigó del Gas. S’espera que l’espectacle amb drons, que inclou música i llums, duri entre 30 i 45 minuts i tindrà com a referència el que ja es va fer l’estiu passat a la platja del Somorrostro.