L’exposició que l’associació Drap-Art proposa cada any al CCCB ha arribat enguany a la desena edició, però els organitzadors temen no poder tornar-la a muntar l’any que ve. Segons la presidenta de l’entitat, Tania Grass, enguany ja han tingut molts problemes econòmics per poder tirar endavant aquest festival i l’any vinent encara serà més problemàtic.

De moment, el que el CCCB ofereix aquests dies és una exposició molt alegre, acolorida i irònica. Hi ha més escultures que no pas pintura, perquè el material trobat a les deixalles o pels carrers és en tres dimensions. La ironia neix del desviament: aquestes obres no tenen res a veure amb els objectes que les componen.

És el cas de les santes ames de casa, unes icones religioses molt “pop” fetes amb taules de planxar. Karol Bergeret, l’artista barcelonina que les ha creat, ret així homenatge a les dones que han sacrificat les seves vides per la família. A través del reciclatge, també molts artistes denuncien la societat de consumisme, la indústria del luxe i la bombolla immobiliària.

Des de divendres i fins diumenge, en paral·lel a l’exposició, hi ha també moltes altres activitats, com xerrades amb els artistes i un concert fet amb instruments molt originals.