La barcelonina Dolors Díaz ha guanyat la segona edició del #devorallibres, el joc de preguntes i respostes sobre Barcelona i la literatura. Díaz ha respost correctament les 70 preguntes del joc en el menor temps d’entre el total dels participants.

Ha participat al joc els set dies consecutius i ha encertat totes les preguntes. La seva constància ha tingut premi: “Estic encantada de ser la guanyadora del concurs #devorallibres de betevé. Encara no m’ho crec”, ens ha dit.

Sobre la dificultat de les preguntes, creu que han estat molt variades i algunes difícils de respondre, “però m’ho he passat molt bé jugant amb vosaltres i ha estat un plaer lúdic dedicar-li cada dia una estona a aquest joc apassionant”, ens diu.

Assegura que no és la primera vegada que participa als jocs de betevé. Fa tres anys ja va participar en l’experiència de barri&llibre, que consistia en trobar 73 llibres amagats als barris a partir d’una sèrie de pistes.

“Soc una seguidora dels vostres jocs de la diada de Sant Jordi i cada any m’agrada molt jugar amb vosaltres a la recerca de llibres per tota la ciutat. No deixeu de proposar-nos jocs i reptes nous”, conclou.

El primer premi d’aquest 2021 consta d’entrades per anar al Teatre Condal i al TNC, entrades per assistir a la Filmoteca de Catalunya i a FotoColectània, un pack de Mercats de Barcelona i un esmorzar de forquilla per a dues persones a la Bodega Amposta. A més d’una completa selecció de llibres cedits per més d’una vintena d’editorials.

Premis cada dia, només per jugar-hi

Entre els set dies del concurs s’han fet més de 2.500 partides. És per això que, a banda del premi general del #devorallibres, també s’ha recompensat la fidelitat i la constància en el joc. Durant una setmana s’han sortejat cada dia lots culturals entre els concursants del dia anterior. Al llarg de la darrera setmana, diàriament hi ha participat un gruix estable d’uns 200 concursants registrats.

És el cas de la Mariola Rodríguez, que va ser la guanyadora del 19 d’abril, que tot i reconèixer que algunes preguntes eren difícils i no les sabia, admet que hi ha jugat cada dia: “M’ho he passat molt bé, ja que et fan recordar llibres i llocs”.

La Marta Juan va guanyar-hi el dia 20. Admet que entre les preguntes “hi havia de tot, de fàcils i de més difícils”, però que el joc li ha servit “per jugar en família i poder dialogar, així com compartir els llibres segons els gustos”. També la Iris González, guanyadora del dia 21, assegura que hi ha jugat cada dia i que és una fan dels quizs que es fan a betevé. O la Inés Mellinas, que va saber que havia guanyat el darrer dels premis just la tarda de Sant Jordi: “És el millor regal que he pogut rebre en un dia tan especial com avui”, ens va dir.

Pau Clua, lautor de les preguntes

Com ja va passar el 2020, el guionista, periodista i escriptor barceloní Pau Clua ha estat l’encarregat d’elaborar les preguntes i respostes que componen el #devorallibres. La seva expertesa en la ciutat i els barris, en la literatura i els llibres, i el seu to lúdic i divulgatiu han estat clau perquè aquest projecte hagi estat possible.

Les preguntes i respostes del #devorallibres 2021 quedaran alliberades en el transcurs de les properes hores.

#devorallibres, un projecte a quatre bandes

Els valors de betevé, el mitjà de comunicació públic de Barcelona, són el servei públic, la qualitat i la proximitat. El suport i la difusió de la cultura i la lectura que fan Biblioteques de Barcelona i el Gremi de Llibreters de Catalunya, així com la proximitat que exerceix Mercats de Barcelona, són també eixos estratègics per a betevé

Per això, ens hem donat suport per fer projectes com el #devorallibres. Fer cultura, divulgació i exercir la proximitat és una obligació per a un mitjà públic, i per això és important trobar col·laboradors que comparteixin els mateixos objectius: fer arribar la cultura a tothom i donar suport al comerç de proximitat perquè els barris continuïn tenint vida.