S’ha inaugurat als cinemes Aribau la sisena edició del festival de documentals sobre moda Moritz Feed Dog, que ha estat absent durant dos anys per la pandèmia, amb el film ‘Quant’, de Sadie Frost. L’actriu (‘Dràcula de Bram Stoker’, entre moltes altres) i realitzadora ha estat present a la projecció del documental, acompanyada pels seus productors.

‘Quant’ és un retrat d’una dissenyadora rebel, que no volia anar vestida com les mares dels anys cinquanta. En un moment del documental apareix preguntant-se a si mateixa “Qui vol anar vestida com una duquessa?”. Un altre convenciment la va dur a dissenyar la minifaldilla: era una peça que permetia pujar a un arbre o córrer darrere d’un autobús. Una peça de roba com a símbol d’un empoderament femení i de classe. “Mary Quant va revolucionar la moda perquè va propiciar que no fos només per a dones de classe benestant”, explica Sadie Frost.

Sobre la controversia de si va ser Mary Quant o el dissenyador francès André Courrèges l’inventor de la minifaldilla Sadie Frost opina que “quan hi ha grans canvis pot haver-hi una vintena de persones que tenen una idea similar, però, indiscutiblement, qui la va dur a la pràctica i la va posar en el mapa de la moda va ser Mary Quant”.