Dissabte, 28 de gener, a les 21.25 h, betevé estrena en exclusiva a la televisió el documental produït per la Fundació Tenor Viñas i la Fundació del Gran Teatre del Liceu amb motiu del 60è aniversari del Concurs de Cant Tenor Viñas.

El documental, dirigit per Oriol Coll, explica la història del tenor Francesc Viñas, una autèntica estrella internacional del cant de finals del segle XIX i principis del XX. També hi tenen un paper destacat el seu gendre, Jacint Vilardell, i la seva neta, Maria Vilardell, tots dos creadors i ànimes, juntament amb el tenor, d’un dels concursos de cant més prestigiosos del món.

Però no només està adreçat als amants del cant operístic, sinó també a tothom que tingui una sensibilitat cultural i una estima per la ciutat i el país, donat que subratlla la importància de la societat civil en la generació de la vida cultural, tant pel mecenatge com pel voluntariat, més enllà de les institucions.

En el documental hi participen cantants guanyadors del concurs, directors generals i artístics de grans teatres d’òpera del món, mecenes, voluntaris i pianistes, entre molts altres. La institució del Gran Teatre del Liceu també hi està representada amb les seves màximes autoritats.

Per a l’elaboració del documental ha estat fonamental la participació directa de Miquel Lerín, besnet del tenor Francesc Viñas.