Durant els diumenges d’estiu, al carrer de Montcada es formen cues per entrar al Museu Picasso. Cues que en alguns casos han arribat gairebé fins al Born, amb visitants que han d’esperar fins a dues hores per entrar-hi. Els aficionats a la pintura de l’artista malagueny poden accedir de franc totes les tardes de diumenge, a més del primer de diumenge de cada mes, com des de fa anys, durant tot el dia. Malgrat que la iniciativa volia atreure sobretot els barcelonins, en realitat són els turistes qui més se n’aprofiten. Els visitants poden entrar tant a la col·lecció permanent com a les exposicions temporals.

La promoció i els horaris es poden consultar al web del Museu Picasso. Les entrades gratuïtes s’uneixen a la iniciativa de la segona edició de la Ruta del Modernisme, en la que es poden visitar 17 monuments modernistes de la ciutat a meitat de preu. La iniciativa ha arribat al rècord de 8.300 persones en només un mes i mig.

Alguns dels veïns del barri troben un problema l’acumulació de manters, músics i les llargues cues en un carrer com el de Montcada, molt estret i cada cop més transitat per turistes i barcelonins. Les llargues cues poden estar provocades perquè a les sales es deixa entrar menys gent alhora, inicitiva que va engegar el nou director des del febrer de l’any passat, Bernardo Laniado-Romero.