El Museu del Disseny de Barcelona és el primer a crear una col·lecció pública dedicada a la fotografia de moda. En cinc anys han acumulat un total de 464 fotografies de 38 fotògrafs. La mostra vol donar a conèixer aquest fons que va des del 1902 fins a l’actualitat i que s’ha aconseguit gràcies a les donacions, la col·laboració i la complicitat dels mateixos professionals.

El comissari de l’exposició, Juan Naranjo, ha triat el concepte “distinció” (que dóna nom a la mostra) amb un doble sentit: l’elegància, com a tret indissociable de la moda, i la diferència, que connecta amb les avantguardes artístiques. L’exposició fa un recorregut cronològic, però també conceptual. S’ha organitzat en set àmbits, que fan referència a set èpoques diferents en la fotografia de moda i, alhora, a diferents concepcions o mirades.

El punt de partida és l’obra de Pere Casas Abarca, un dels pocs creadors modernistes que van experimentar amb la fotografia en el camp de la publicitat, abans que comencés la fotografia de moda pròpiament dita. A partir d’aquí hi apareixen des de les noves visions dels anys 30 amb la consolidació de l’alta costura, la primera generació de fotògrafs de moda espanyols, la fotografia dels anys 60 amb tots els moviments artístics, contraculturals i socials (el art pop, els mods i els hippies, entre d’altres) fins als nostres dies amb el concepte d’identitat i diferència.

Activitats programades

El Museu del Disseny ha organitzat una sèrie d’activitats paral·leles per a tots els públics al voltant de l’exposició. Destaquen la classe magistral del fotògraf Biel Capllonch, un dels professionals que participen en la mostra, i tres taules rodones.