L’erotisme des d’una perspectiva femenina s’empodera a l’escenari del Teatre Gaudí amb ‘Diskòdrom 0.0. No només sexe’. Un muntatge codirigit pels responsables de la sala, Maria Clausó i Ever Blanchet, a partir de relats eròtics escrits per dones. En són intèrprets la mateixa codirectora, Anna Cerveró, Andrea Grau i Maria Ten.

Cadascuna de les actrius protagonitza un monòleg basat en els quatre contes escollits, tres del quals són guanyadors dels premis de relats eròtics que convoca l’Editorial Neurosi, amb seu a Ripoll. Va ser escoltant la lectura d’un d’aquests relats que Blanchet i Clausó van decidir fer-ne un relat escènic.

Discoteca oberta al públic

Però el que sorprèn del muntatge és que els quatre relats tenen lloc en una discoteca (sense alcohol, cosa que explica el “0.0” del títol) a la qual es convida, en diversos moments, el públic. “Ens interessava parlar d’una cosa íntima i privada en un ambient comunitari”, justifica Maria Clausó.

‘Diskòdrom 0.0. No només sexe’

Tres dels monòlegs exploren, des de diversos punts de vista, el gaudi sexual femení: ‘Ella’, de Monste Arolas; ‘Benvinguda Júlia’, de Deniz Çelik, i ‘Vita W. Berry‘, de l’autora homònima.

Per contra, ‘La meva jo adolescent i jo’, que signa una de les intèrprets, Andrea Grau, se centra en la pressió i la manca d’educació sexual a l’adolescència. “Hi ha una pressió social, a l’adolescència, quan les amistats et diuen que has de fer i fins on has d’arribar. I l’herència d’una pornografia que defineix quin paper ha de fer la dona”, argumenta l’actriu.

El muntatge es va estrenar el 15 de desembre i romandrà al Gaudí fins al 29 de gener.