Aquest cap de setmana, Barcelona acull la segona edició del ‘CLUBS, Art a la pista3, un circuit d’exposicions que transforma les pistes de ball de les discoteques en galeries d’art efímeres i diürnes.

És iniciativa de l’associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i té com a objectiu reivindicar l’espai dels clubs nocturns més enllà de la nit, com un lloc de coneixement, experimentació i llibertat. El circuit ha programat obres d’art audiovisual contemporani i performances de dansa i música. Hi participen 17 artistes nacionals i internacionals.

Quatre clubs nocturns barcelonins

En aquesta edició, el CLUBS se centra al districte de Ciutat Vella. Concretament, s’han sumat a la proposta Freedonia, Meteoro, Sala Apolo i Sidecar. A més, aquest any també hi participen espais de l’Hospitalet de Llobregat com El Pumarejo y Sala Salamandra. Aquests clubs obriran a partir de les 12 h.

Aquesta iniciativa va néixer l’any passat per donar resposta a la nostàlgia de tornar a trepitjar una pista de ball després de la pandèmia. Els organitzadors destaquen que permet que hi participi públic de totes les edats i amplia l’oferta cultural de la ciutat.