discoteques Barcelona

(ACN) Els discjòqueis exigeixen una normativa “clara” per poder reprendre l’activitat després de 13 mesos. “Que ens diguin com i nosaltres ho farem tal com ens diguin”, ha dit el discjòquei i vicepresident de l’Associació Espanyola de Discjòqueis i Productors (AEDYP), Albert Neve, en declaracions a l’ACN. Neve ha considerat que no se’ls “ha deixat treballar” i, en la mateixa línia, ha assegurat que el col·lectiu està discriminat “sense motiu ni justificació”.

“Els teatres, malgrat que amb el 50 % d’aforament, tenen tots els actors a dalt l’escenari fent l’obra”, ha apuntat el discjòquei Jordi Carreras. Per tant, reivindiquen la seva professió. “Treballem amb la música, que és cultura, i no ens tracten com a tal”, ha insistit Carreras.”Està molt bé que la pandèmia marqui l’agenda social i d’oci, però ja fa un any que convivim amb la pandèmia i sabem d’on pot venir el risc i d’on no, quines són les mesures que ens ajuden a mantenir els indicadors al mínim. Doncs que facin una normativa de com es pot treballar i en quines circumstàncies”, ha dit Neve. Afirma que el sector està disposat a treballar a l’aire lliure i en horaris diürns, amb “totes les garanties sanitàries que facin falta”.

Test d’antígens per entrar als locals

Els discjòqueis han avançat que molts empresaris del sector de l’oci, si els deixessin, permetrien fer servir els seus locals com a punts de vacunació. Atès que ho veuen “molt complicat”, han assegurat que demanaran poder fer proves d’antígens a l’entrada dels recintes, independentment de l’aforament que se’ls hi permeti. El cost, segons han dit, l’assumiria l’empresari.

Mirada posada en l’estiu

Pel que fa a les perspectives de futur, el sector té les esperances dipositades en la temporada d’estiu, quan asseguren que “començarà a veure’s la llum”. De fet, atesa la “temporalitat” de la seva feina, avancen que, en cas que no puguin reprendre l’activitat durant aquests mesos, això els afectaria negativament.

Iniciatives per divulgar la professió

Després de tot, asseguren que hi ha “intoxicació” envers la figura del discjòquei i per aquest motiu des de la irrupció de la pandèmia el col·lectiu s’ha agrupat sota l’Associació Espanyola de Discjòqueis i Productors (AEDYP). L’entitat vol “defensar els drets” i “dignificar la imatge” del sector.