La tradició diu que el padrí ha de comprar una mona al fillol per al Dilluns de Pasqua, i per aquest motiu les pastisseries de Barcelona no han parat en tot el matí d’aquest últim dia de Setmana Santa. A la Vila de Gràcia, la Pastisseria Cusachs ha venut, sobretot, mones de Mario Bros i ‘PJ Masks’. A més, també han agafat especial importància els encàrrecs personalitzats.

Des de l’obrador comenten que han estat aproximadament un mes preparant-se per a aquest dia, i és que el Dilluns de Pasqua és una data clau per a les pastisseries barcelonines. De fet, el Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre 700.000 mones. És a dir, pràcticament un 1 % més que l’any passat.

Mones personalitzades

Una opció que any rere any va agafant força és la de personalitzar el pastís. A la Pastisseria Cusachs, al carrer de Bailèn, ja fa un temps que ho ofereixen, i cada vegada reben més comandes. Enguany, la més gran ha estat una del joc de mòbil Pokémon Go ambientada a Barcelona.

Més enllà dels dibuixos animats

A part de les mones sobre personatges de dibuixos animats o de videojocs, als aparadors també hi ha altres opcions. Un clàssic de cada any és la mona del Barça, però aquest 2018 ha irromput amb força el fenomen televisiu ‘Operación triunfo’.