En col·laboració amb l’Escola Joso de còmic, Xperience Barcelona ha inaugurat l’exposició “Som a Barcelona: Sagar. El dibuixant i la ciutat”. Es tracta d’una selecció de treballs del dibuixant que palesa la seva predilecció per dibuixar espais urbans, no només de Barcelona.

Sagar Forniés va néixer a Saragossa i es va criar a Osca, però va venir a estudiar Belles Arts i il·lustració a Barcelona amb intenció de quedar-s’hi. Va començar a treballar en el camp de l’animació, bàsicament dibuixant fons d’imatge. Això va fer, per exemple, a la pel·lícula ‘Chico y Rita’, de Javier Mariscal i Fernando Trueba. Però paral·lelament va començar a fer dibuixos de llibreta en diferents punts de la ciutat i cada cop que viatjava, sumant-se a Urban Sketchers, moviment que promou el dibuix en directe de la realitat per després compartir-la a les xarxes. Sagar n’és actualment corresponsal.

Sagar i Barcelona

Tot i que a la mostra a Xperience hi ha dibuixos de ciutats com Lió o París (la seva propera obra, sobre la relació amorosa entre Juliette Gréco i Miles Davis, té com a teló de fons aquesta ciutat), Barcelona és protagonista en molts dels dibuixos. Destaquen els que va fer per a ‘Barcelona. Los vagabundos de la chatarra’, un còmic periodístic publicat per Norma Editorial.

L’exposició es completa amb làmines de cinc alumnes de l’Escola Joso, tal com es va fer anteriorment amb les altres dues exposicions dedicades a Barcelona que va muntar el centre a Xperience Barcelona. L’actual, que tanca el tríptic, es pot visitar del 20 de novembre a l’11 de gener.