La Sala Apolo celebra aquest diumenge 10 anys de la Diada de la Rumba Catalana. Durant tota la jornada s’han fet activitats per a tots els públics i també concerts. Per l’escenari de l’Apolo han passat 12 artistes i grups musicals, alguns de consagrats com Peret Reyes, Tirando Sillas o els barcelonins Alma de Pato, entre d’altres.

A banda de ser una jornada festiva, la 10a Diada de la Rumba Catalana ha tingut un caràcter reivindicatiu. Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) i altres entitats de Catalunya, les Balears i França han engegat una campanya de recollida de signatures per aconseguir que aquest gènere musical sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Així volen donar impuls a aquest estil de música tan arrelat a Catalunya.

Defensa de la rumba com a patrimoni cultural

FORCAT és una entitat que va néixer el 2009 amb l’objectiu de posar en relleu el valor de la rumba catalana. Quim Bacallà, membre d’aquesta entitat, demana més suport institucional.

“Seria important que el reconeixement també sigui a petita escala, que se’ns reconegui a les ciutats, als ajuntaments, a la Generalitat…”

Els artistes es pronuncien en la mateixa línia. El músic Peret Reyes creu que a tots els catalans els agrada la rumba catalana, però que els ciutadans no li donen la importància que mereix aquest gènere musical. Tot i això, els barcelonins han organitzat festes per celebrar i reivindicar la rumba catalana.

[vc_column][vc_btn title=”El carrer de la Cera es reivindica com a bressol de la rumba catalana” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/carrer-cera-murals-raval-rumba-catalana/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column]