La millor exhibició de la jornada l'han feta els Castellers de Barcelona. Els vermells han descarregat la tripleta vilafranquina: han arrancat amb el quatre de vuit amb agulla i després han descarregat els dos castells bàsics de nou: el quatre de nou amb folre i el tres de nou amb folre. Ha estat la millor actuació que han fet també des de l'inici de la temporada, igual que els de la Sagrada Família. Els verds han sortit de torre de set, i després s'han lluït amb una construcció amb què es troben molt còmodes, el tres de set aixecat per sota. Han completat l'actuació amb un cinc de set. Els Castellers de Sants han descarregat amb èxit dos castells de nou: el tres de nou amb folre i el quatre de nou amb folre. En la tercera ronda, els borinots han aconseguit carregar el quatre de vuit amb agulla, però el pilar ha caigut. Ha estat l'únic ensurt de la jornada. Els Castellers de la Vila de Gràcia han tirat avall dos castells de nou abans de fer l'aleta, i per això només han aconseguit completar dues construccions: el cinc de vuit i el tres de nou. En canvi, els del Poble Sec han aconsguit el seu objectiu i han plantat per primer cop a Sant Jaume el quatre de vuit. També han descarregat la torre de set i el set de set. Acabem amb la colla Jove de Barcelona, que ha aconseguit avui viure la millor jornada de la seva història. Els grana han descarregat tres castells de set i mig: el cinc de set, el set de set i el quatre de set amb agulla.

Tres colles de la ciutat han trencat sostres en la diada de colles locals de la Mercè. Els Castellers de Barcelona han signat la millor diada de la temporada, obrint la jornada amb un 4d8p i descarregant el 4d9f i el cinquè 3d9f de l’any. Els de la camisa vermella han completat l’actuació amb un pd6.

Els Castellers de la Sagrada Família també han anotat la millor jornada del curs casteller. Han portat a plaça el 2d7 i el 3d7xs, dos construccions insígnies de la colla, a més del 5d7.

La Colla Castellera Jove de Barcelona pot celebrar que aquest dijous ha rubricat la millor diada de la seva història. Els de la camisa grana han reunit a plaça el 5d7, el 7d7 i el 4d7p. Superen així la visita a Molins de Rei de l’octubre de 2012. A més, la Jove ha estat l’encarregada de fer el pilar al balcó de l’Ajuntament.

Pel que fa als Castellers de Sants, han començat l’actuació amb el quart 3d9f descarregat de la temporada. Hi han sumat el 4d9f però la tripleta vilafranquina ha quedat a tocar. Els borinots han aconseguit carregar el 4d8p però el pilar ha caigut quan començava a baixar.

Després d’un 5d8, als Castellers de la Vila de Gràcia se’ls ha torçat la diada amb un id3d9f. A la tercera ronda si que han descarregat aquesta construcció, la segona de la temporada. En la ronda de millora han apostat pel 4d9f però també ha quedat en intent desmuntat.

La plaça de Sant Jaume ha vist per primer cop el 4d8 dels Castellers del Poble Sec. Els bandarres han completat l’actuació amb el 2d7 i el 7d7.