La diada castellera de la Mercè 2022 ha tornat a reunir les colles de la ciutat a la plaça de Sant Jaume. Els Castellers de Barcelona, Sants, Vila de Gràcia, Sagrada Família, Poble Sec, la Jove de Barcelona, Sarrià i la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample s’han retrobat després de dos d’anys d’actuacions marcades per les restriccions per la covid. A betevé, tant al web com a la TDT i les xarxes socials, hem seguit en directe la diada castellera de la Mercè 2022 a Barcelona.

Abans, és el torn de L’Àliga de Barcelona i els Gegants de la Ciutat que han començat a desfilar per la plaça de Sant Jaume.

24 castells durant la diada castellera de la Mercè

L’actuació castellera ha tingut un format semblant al d’abans de la pandèmia. En poc més d’una hora i mitja s’han pogut veure fins a 24 castells i sis estrenes. Els Castellers de Barcelona, els de Sants i els de la Vila de Gràcia han descarregat la clàssica de vuit (3d8, 4d8, 2d7). I com a novetat, els de la camisa blava han descarregat el seu primer 3d8 de la temporada només començar.

Els Castellers del Poble Sec i la Colla Jove de Barcelona han estrenat el 3d7a i el 5d7, mentre que els Castellers de la Sagrada Família han descarregat la clàssica de set. Finalment, en la seva estrena a Sant Jaume durant una diada de la Mercè, els Castellers de Sarrià i els de l’Esquerra de l’Eixample han fet castells de sis.

Diumenge, segona diada castellera per la Mercè 2022

Els amants dels castells tenen una altra cita diumenge amb la diada històrica castellera de la Mercè 2022. En aquest cas, la jornada es dedicarà a les colles convidades de fora de Barcelona. Hi actuaran els Minyons de Terrassa, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Barcelona, que seran els amfitrions de la trobada. betevé retransmetrà en directe la diada castellera diumenge a partir de les 12 h.