Per sisè any consecutiu, les persones que comparteixen l’afició per determinades pel·lícules, còmics, superherois i jocs de rol, entre d’altres, han celebrat el Dia de l’orgull “friki”. Aquest matí s’han concentrat sota l’Arc de Triomf i no hi han faltat les disfresses, la majoria, clares referències al món del manga.

‘La guerra de les galàxies’ ha estat més present que mai. D’una banda, perquè la primera pel·lícula de la saga, ‘Una nova esperança’, es va estrenar el 25 de maig de 1977 i el 25 de maig és justament el dia que els “frikis” van decidir reivindicar aquesta etiqueta amb orgull. De l’altra, perquè enguany no hi ha cap efemèride relacionada amb l’obra estrella de George Lucas, el que els seguidors anomenen “un buit galàctic” i per això han volgut que fos el ‘leit motiv’ de la sisena edició del Dia de l’Orgull Friki.

Els organitzadors han decidit traslladar el punt de trobada de la plaça de Catalunya a l’Arc de Triomf, ja que aquesta vegada el centre de Barcelona s’ha convertit en el punt neuràlgic de la protesta ciutadana #AcampadaBCN. Després de la concentració, en què els assistents han corejat temes com ‘Oliver i Benji’ o ‘La guerra de les galàxies’, s’han desplaçat fins al parc de la Ciutadella per fer-hi un pícnic “friki”, amb trivial “friki” i lluita d’espases.