preses Brians fotografies

Amb el convenciment que la fotografia pot convertir-se en una eina d’empoderament per a dones internes en centres penitenciaris, la Fundació Setba, ubicada a la plaça Reial de Barcelona, acaba de presentar el seu primer fotollibre, titulat ‘BRIANS: mujeres invisibles’.

El llibre s’articula a partir de retrats de dones internes de la presó Brians 1 a Sant Esteve Sesrovires realitzats per l’artista i activista feminista Marta Fàbregas, i també inclou instantànies realitzades per la fotògrafa Laura Gálvez-Rhein dels espais on fan vida les recluses.

BRIANS
@Laura Gàlvez-Rhein

Durant dos anys, més de 60 dones internes a la presó han participat en tallers de fotografia, en els quals han pogut descobrir una nova forma d’expressió i fer un treball d’empoderament per millorar la seva autoestima i imatge, expliquen des de la fundació.

Un treball coral i femení

El llibre, de 120 pàgines, és a la venda al web de la Fundació Setba i entre les seves pàgines també hi ha dos reportatges molt especials: un de la Camila Oliveira, actualment en tercer grau i que ha comptat amb la mentoria de Fàbregas, i l’altre de Sofia Kyprisli, qui continua a Brians i que ha tingut a la fotoperiodista Sandra Balsells com a mentora.

Aquest dimarts, 5 d’abril, a les 19 h es presenta el llibre a la nova llibreria Finestres, en una trobada amb Marta Fàbregas, Laura Gàlvez-Rhein, Camila Oliveira i Cristina Sampere.

BRIANS
@Sofia Kyprislli

Les autores de les imatges són Fàbregas, Gálvez-Rhein, Oliveira, Kyprisli, Esperanza Carrión, Paula González, Nadia Fatah, Cyntia Cristina de Souza, Diana Mora, Ruth Méndez, Silvia Heras i Thalita Borges.

‘BRIANS: mujeres invisibles’ és el resultat del projecte “Traspassant l’objectiu”, dirigit per Fàbregas, i representa tota una declaració de principis perquè les dones només representen el 7 % de la població reclusa a Catalunya i, en proporció, disposen de menys instal·lacions i recursos que els homes.

Brians 1 estrena un mòdul d’autogestió per a dones recluses