GAËLLE PATIN-LALOZ, responsable programa diversitat Casa Àsia "Aquest any l'any nou xinès és una mostra de la diversitat cultural a la ciutat de Barcelona i també de la cohesió social a la ciutat. Col·laboren junts entitats catalanes i xineses i això és molt important. Desfilaran estudiants xinesos i també diables catalans." LAM CHUEN PING, president Unió Associacions Xineses Catalunya "Especialmente podemos destacar que es un año de respeto, supervivencia y sabiduría."

Els dracs i lleons xinesos compartiran ball amb castellers, gegants i diables catalans en una desfilada intercultural pels carrers de l’Eixample. El punt de sortida serà dissabte a les 11 h del matí des del Parc de l’Estació del Nord, i després recorrerà el carrer de Nàpols i el passeig de Sant Joan fins al passeig de Lluís Companys. En aquest punt es podrà veure un mostra d’espectacles de la cultura xinesa que inclourà des d’arts marcials fins a tai-txi, danses xineses o música coral. L’Ajuntament de Barcelona, Casa Àsia i la Fundació Institut Confuci de Barcelona s’han encarregat de l’organització de l’esdeveniment, que ha tingut la col·laboració d’una trentena d’entitats.

Que el recorregut es faci pel Fort Pienc no és casual. Juntament amb la Nova Esquerra de l’Eixample és un dels barris on es concentra la major part de la població xinesa que viu a la ciutat. Paral·lelament, també es farà una celebració dijous al vespre al temple taoista Yohua Baodian i una gala, dilluns, al Teatre Nacional de Catalunya.

L’any nou o la festa de la primavera és una de les celebracions més importants d’aquesta cultura, que es regeix segons el calendari lunar. Precisament, aquest dijous 19 de febrer la comunitat xinesa dóna la benvinguda al 4713, que és l’any de la cabra o ovella de fusta. L’horòscop xinès relaciona aquesta època amb la prosperitat, la creativitat i la paciència i, segons l’astrologia, les persones nascudes aquest any són sinceres, honestes, tímides i compassives.