El Cruïlla XXS ha ofert un concert gratuït de Delafé y las Flores Azules al Centre Comercial Glòries. Helena Miquel i Oscar D’Aniello tornen junts als escenaris set anys després de separar-se. Ho fan amb una tanda de concerts, 10 inicialment, però n’hi haurà algun més, per celebrar 20 anys de Delafé y las Flores Azules. La instigadora va ser-ne ella. “He estat un temps sense fer res musicalment i tenia la necessitat de tornar als escenaris. I amb qui millor que amb l’Oscar”, explica.

És una tornada per fer ballar el públic amb els temes històrics, perquè només n’han enregistrat un de nou: ‘Aquí y ahora’. Però n’hi ha un segon al calaix. “A hores d’ara dura 25 minuts i no està acabat. És una mena d’òpera que parla de la nostra història i toca molts temes, com la paternitat. Però no sabem quan el gravarem. Potser després de la gira. Gravar-la no hauria ajudat a vendre tiquets, i se n’han de vendre”, detalla D’Aniello.

Cruïlla no tan XXS

El públic ha ballat amb ganes temes com ‘La Juani’ o ‘El Indio’, en un ambient ja de festival estiuenc. “S’han pogut fer concerts, però no podíem ballar i la gent en tenia ganes”, comenta Jordi Herreruela, director del Cruïlla i de la versió XXS. Un títol que, com ell mateix reconeix, s’hauria de rebatejar, perquè l’XXS va néixer en format reduït i amb mesures de distanciament, avui superades. Al Poble Espanyol hi ha l’aposta més potent del Cruïlla XXS (de pagament), amb concerts com els de Mishima, Leiva, Love of Lesbian o Wilco. Només Delafé y las Flores Azules repeteixen, al juliol, al Parc del Fòrum.