Escolta aquesta notícia

L’Orquestra Sònica ha debutat aquest vespre al Paral·lel 62 amb un primer concert dirigit per la japonesa Miho Hazama, una de les compositores, arranjadores i directores més talentoses de la seva generació, i amb les cantants convidades Becca Stevens, dels Estats Units, i la catalana Rita Payés. Es tracta d’una presentació oficial que continuarà aquest divendres amb un segon concert a la mateixa sala.

És la primera orquestra no clàssica professional del sud d’Europa, amb un projecte d’innovació musical i audiovisual que vol oferir al públic una nova experiència de música moderna en directe. El seu repertori abasta gèneres tan diversos com el pop i l’electrònica, passant pel flamenc i el jazz.

50 músics entre la simfònica i la big band

L’Orquestra Sònica està formada per una cinquantena de músics professionals i estables, com la trombonista Alba Pujals i els trompetistes Alba Careta i Gregori Hollis. Es tracta d’un projecte que aposta per la projecció del talent jove local. De fet, la majoria de músics són menors de 35 anys. La formació també aposta per la paritat entre els músics.

La formació té una estructura instrumental que barreja seccions pròpies d’una orquestra simfònica, com corda, fusta, metall i percussió, amb instruments de big band, formada per piano, guitarra, baix i bateria.

Projecte musical innovador

La iniciativa ha estat impulsada per les cooperatives Musicoop i Contrapunt, amb el suport i la complicitat de Paral·lel 62, després de detectar que ni a Espanya ni a Catalunya no existia una orquestra professional estable de música moderna. El projecte s’inspira en formacions europees com la Metropole Orkest dels Països Baixos i l’Heritage Orchestra del Regne Unit.

Posada en escena immersiva

L’Orquestra Sònica té una proposta de posada en escena innovadora: una experiència visual immersiva, dissenyada pels artistes FRAU i Jou Serra. L’escenografia vol convertir la sala en un espai viu, on el so i la llum dialoguin de manera orgànica amb la música.

Comparteix a: