El col·lectiu de dansa experimental Iron Skulls Co proposa un cap de setmana de dansa urbana. Divendres i dissabte el SAT! acollirà una sessió d’exhibició amb artistes de renom internacional i la final del concurs NoLabels.

Una sessió d’exhibició amb ballarins de renom internacional

Divendres, la sessió porta el nom d’Iron Modvm. L’esdeveniment inclou dues peces que reflecteixen el treball de la companyia durant el seu viatge emergent en el món de les arts escèniques i dues batalles en les quals els participants improvisaran amb l’espai escènic, lumínic i sonor.

Els ballarins Adrián Vega, expert en Bboy i dansa contemporània, i Marina Pravkina, especialitzada en jazz, presentaran ‘We are just okey‘, una proposta relatada a partir del concepte de la caiguda. 

Diego Garrido, Luis A. Muñoz, Moisés “Moe” i Héctor Plaza, membres fundadors d’Iron Skulls, presentaran el “work in progress” Azúl Petróleo. Les dues batalles programades les protagonitzaran Nicolas Ricchini, Wondy, Essenzia i Julia Sanz, “Chuli” , artistes internacionals molt coneguts en l’àmbit de la dansa urbana.

NoLabels, les batalles en format concurs

Dissabte, la sessió prevista és en realitat la final de la segona edició del concurs  NøLabels. Hi participaran quatre grups de dansa experimental, seleccionats a les sessions preliminars, i integrats per ballarins locals i també internacionals. El concurs vol ser un esdeveniment que aglutini música, dansa i cultura urbana més enllà del gènere o l’etiqueta del que provinguin. En aquesta sessió es podran veure diversitat de formes d’improvisació i expressió a l’espai escènic gràcies al joc de llums i a la intervenció d’un DJ que punxarà en directe.

Iron Skulls Co, un col·lectiu amb 10 anys de trajectòria

Iron Skulls és una companyia de dansa experimental barcelonina que neix el 2012 a partir d’un grup de Bboying anomenat Iron Skulls Crew. Creat per ballarins de diferents indrets, els defineix un estil i ganes d’investigar sobre els límits del moviment. Per això, els seus integrants s’exposen a disciplines que van des de les arts marcials, la dansa contemporània o les danses urbanes hip-hop a la producció musical, el disseny o la moda i sobretot per seguir defensant el seu propi estil. Iron Skulls són una companyia que fa anys que participen en esdeveniments de dansa que s’han celebrat al teatre municipal de Sant Andreu com el Dansat.