El GuitarBCN del 2021 abaixa el teló amb els concerts de Danny Ocean (16 de juny), i Bely Basarte (17 de juny). El veneçolà, un artista d’èxit en l’àmbit de les músiques urbanes (dancehall, regaetton) amb arrel llatina, ha exhaurit entrades. El festival ha programat més de 60 concerts del febrer al juny, amb un total de 45.000 espectadors.

També és cert, però, que alguns artistes han ofert diverses actuacions diàries (entre dues i quatre) per absorbir el públic amb les restriccions d’aforament que hi havia a l’hivern (50 %). “Quan vam presentar el programa al febrer amb 50 concerts semblava de ciència-ficció, però hem mantingut la flama de la música en viu encesa”, afirma cofoi el director del certamen, Joan Rosselló.

Edició complicada, concerts internacionals pendents

Ha estat una edició complicada, admet el director. “Hem posposat algun concert fins a quatre vegades, hem hagut de reubicar en seient gent que havia adquirit entrada per estar drets.

L’assignatura pendent són els concerts intenacionals. Només se n’han celebrat tres, i han quedat posposats amb data incerta els d’artistes com Pat Metheny, Joe Satriani o Zuchero. “Molts van traspassar en bloc les gires del 2020 al 2021, i ara ho han tornat a fer del 2021 al 2022. La situació sanitària és diferent en cada país, i això dificulta les gires”, rebla el director.