L’obra, com la novel·la gràfica, explica la història de l’autora, Alison Bechdel, una dona de 40 anys que recorda la seva infantesa i la relació que tenia aleshores amb el seu pare, un director de funerària que no és capaç d’afrontar la seva homosexualitat. Ella, en canvi, descobreix la seva pròpia orientació sexual i ho accepta amb naturalitat. L’obra també reflecteix la història dels Estats Units dels anys 70.

La productora No Day But Today, que ja va portar amb èxit l’òpera rock ‘Rent’ al Casino l’Aliança del Poblenou, aposta ara per una obra més desconeguda amb només dos anys de recorregut a Brodway però que ja ha estat guardonada amb cinc Premis Tony. Serà la primera adaptació fora dels Estats Units. N’han comprat els drets per fer-ne una adaptació en què participaran nou actors i set músics que actuaran en directe. Mariona Castillo interpretarà l’Alison Bechdel adulta, mentre que Clara Solé farà de l’Alison jove. Lara Kate, Noa Flores i Mariona Lleonart es repartiran el paper de l’Alison nena. Completen el repartiment Pilar Capellades, Julia Jové, Marc Andurell i els joves actors Ferran Alegre, Aleix Colomer, Daniel Pérez, Miquel Camps, Jan Gavilan i Stel·la Tarradellas.

Daniel Anglès, que n’és el director, també hi farà un paper, el del pare de la protagonista. “Vaig sentir la necessitat d’interpretar-lo perquè és un personatge amb qui em sento molt proper”, ha explicat Anglès durant la presentació del repartiment de l’obra. “Tot i que jo vaig viure la meva homosexualitat amb molta naturalitat sí que és cert que hi ha moments que t’espantes, per això m’és fàcil d’entendre i m’hi sento connectat”, ha afegit.

Anglès ha explicat que tant l’autora de la novel·la, Alison Bechdel, com la de la música, Jeanine Tesori, i la del guió i les lletres, Lisa Kron, són dones, un fet “inusual al món del teatre”. Assegura que aquest fet es nota en el resultat final de l’espectacle, amb un punt de vista i una ironia molt femenins.