Nova exposició immersiva dedicada a Dalí. “Dalí Challenge – No sabes nada de mi!” s’instal·la durant quatre mesos (del 13 de juny a mitjans d’octubre) al Reial Cercle Artístic de Barcelona. Està produïda per ArtDidaktik i SeedsXR amb la supervisió de la Fundació Gala – Salvador Dalí, gestora del llegat de l’artista.

En realitat no s’exposa obra del geni empordanès, sinó una seixantena de rèpliques digitals en caixes de llum, cosa que permet, en molts casos, augmentar la mida de les obres. ArtDidaktik s’ha encarregat, sobretot, del contingut de l’audiorelat que serveix de guia, accessible mitjançant un codi QR, i SeedsXR s’ha ocupat de la part tecnològica.

Quatre àmbits

L’exposició està dividida en quatre àmbits. Descobrint Dalí proposa un recorregut complet per la vida i l’obra de l’artista; Dalí polièdric descobreix aspectes menys tòpics, destaca les incursions de l’empordanès en camps com el de la publicitat, el cinema i la joieria; Les obsessions de Dalí és un espai dedicat als temes més recurrents de la seva obra, com Gala i el seu món oníric, i La inspiració de Dalí és una instal·lació amb tecnologia de realitat virtual que endinsa el visitant en l’entorn geogràfic que va inspirar l’artista.

Segons Álvaro Prades, director executiu de SeedsXR: “Si Dalí estigués viu utilitzaria les tecnologies immersives com a part de la seva creativitat”. Cert és que a partir dels anys 60 Dalí va incorporar a les seves creacions fenòmens òptics com l’anamorfosi i la imatge estereoscòpica, com es pot veure al Teatre-Museu de Figueres i a “Dalí Challenge”.