Inaugurada l’onzena edició del D’A Film Festival al CCCB. El certamen, que apropa l’espectador al millor cinema d’autor de collita recent, celebra poder tornar a la presencialitat sense renunciar als visionats en línia, que seran a la plataforma Filmin.

Com explica el director, Carlos Rodíguez Rios, “la nostra fita és difondre cultura. No tothom viu a Barcelona i molt cinema d’autor no arriba mai a les sales d’altres poblacions”.

Grans noms i novells

CCCB, Filmoteca i cinemes Zumzeig i Floridablanca es reparteixen les projeccions de 62 llargmetratges i 28 curts, mentre que una selecció de 37 cintes estarà a Filmin.

La secció oficial competitiva, la Talents, programa una quinzena de títols de realitzadors i realitzadores amb no més de dos llargmetratges rodats. Però el ganxo és un altre, com reconeix el director: “El buc insígnia segueixen sent pel·lícules de noms consagrats, com Abel Ferrara, Naomi Kawase, Nobuhiro Sua o Hong-Sang-soo.

L’edició s’ha inaugurat en presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i amb el film ‘Adeu idiotes’, d’Albert Dupontel, que ha escombrat a França i ha guanyat vuit premis César. La cloenda serà als Floridablanca, el 9 de maig, amb la cinta ‘Miss Marx’, de Susanna Nicchiarelli.