Ha obert una nova proposta per a famílies i amants dels llibres, és l’Espai Culturista Sendak. Es tracta d’un projecte conjunt entre la Llibreria Sendak i El Culturista que els permetrà tenir més espai per oferir tallers i activitats, a més de tenir una selecció de llibres personal.

Selecció de llibres il·lustrats d’arreu del món

El local del carrer d’en Grassot, 42 és també la nova seu d’El Culturista. Fa sis anys que editen l’agenda cultural familiar. La Llibreria Sendak està a pocs metres i això permet anar fàcilment d’un lloc a l’altre “d’una manera molt orgànica”, segons expliquen. Amb la nova proposta fan una mirada conjunta i particular al món literari.

Ara, estan confeccionant l’agenda seguint les mesures sanitàries i la porta està oberta de dilluns a divendres de 16 a 19 h.

El nou espai presenta propostes de llibres il·lustrats especials i poc convencionals com ‘Tsunami’. És una edició numerada, feta a mà a l’Índia i en format d’acordió. És un llibre que transcendeix el públic infantil i s’acosta a una obra d’art.

Tsunami de Moyna Chitrakar i Joydeb Chitrakar

Segons la Núria Càrcamo, de la Llibreria Sendak, exemplars com aquest procedents de tot el món omplen les prestatgeries. “Els portem sovint de França, del Japó, de l’Índia”, explica. Al nou Espai Culturista Sendak assegura que aquestes petites obres d’art poden estar ben exposades fins i tot es plantegen fer seccions temàtiques, per gènere, format, autor o per colors. Explica que a la llibreria s’ha de tenir una selecció exhaustiva, també novetats i per a tots els públics, el nou espai els permet fer una tria més personal.

Espai familiar i per a amants dels llibres

A més de les propostes literàries, l’espai tindrà una tria de joguines artesanals i de proximitat i làmines d’il·lustradors. També els permetrà seguir fent i ampliar els tallers que ja feien com els clubs de lectura de la Sendak o les activitats i formacions d’El Culturista. El projecte dirigit a un públic familiar, s’adreça també a professionals del sector literari o amants dels llibres.

L’Espai Culturista Sendak

“El sentit més ampli de família, perquè també aquí s’inclouen professionals que treballen amb aquests temes, és a dir, si es fa una formació dedicada a la literatura infantil i juvenil, també arribes a bibliotecaris, també arribes a altres llibreters, editors, és molt més ampli que no pas reduir-ho a nens i nenes”, apunta la Laia Falcón, d’El Culturista.