Cada any l’Aplec Internacional organitza un festival català a indrets situats fora de Catalunya. Aquest any és el 27è aniversari, el lloc escollit és Timisoara i tindrà lloc els dies 8,9 i 10 d’agost. A l’esdeveniment diversos grups catalans hi faran una mostra d’espectacles relacionats amb la cultura catalana com la sardana, castellers o espectacles de foc.

Abans del festival, però el Castell de Montjuïc ha acollit aquest diumenge la Festa de la cultura popular. Diferents grups s’han encarregat  de fer-hi representacions de gegants, correfocs i danses populars. Gegants de Cervera i Roses o Nans de la Fundació La Roda són només alguns dels grups que han decidit participar a la festa.

És una festa en què han col·laborat a més d’Adifolk, l’Ajuntament  de Barcelona, el Departament  de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Tradi Club. Aquest últim és qui ha col·locat a l’exterior del Castell  una mostra d’artesans amb parades de roba, complements i menjar tradicional català.

L’objectiu principal de la trobada és potenciar la cultura popular de Catalunya. És a dir, donar a conèixer el nostre folklore a altres llocs del planeta. Aquesta tarda al Castell han estat nombroses les persones, de diferents nacionalitats, que s’han apropat a Montjuïc per gaudir-ne.