El recorregut expositiu de “La cuina de Picasso” comença a casa, amb la cuina catalana i la taverna 4 Gats, al carrer de Montsió de Barcelona, on Picasso va fer diversos treballs gràfics com el menú i el cartell del plat del dia. Aquest, però, no és l’únic establiment que hi apareix, sinó que també hi són presents els cafès de Montmartre que freqüentava Picasso, o el bufet Le Catalan, un restaurant regentat per un català on el pintor anava habitualment a menjar amb alguns amics durant el seu refugi francès de postguerra.

A banda dels restaurants, els aliments i els estris de cuina també són presents en bona part de l’obra de Picasso, com la iconografia cubista de bars i cuines,  la presència de sardines, llenguados, ous ferrats o salsitxes en les seves creacions de ceràmica, o la importància del menjar en els textos poètics i les obres teatrals que va escriure.

Pel director del Museu Picasso i comissari de l’exposició, Emmanuel Guigon, aquesta és “una altra mirada sobre l’artista”, que inclou tant obres mítiques com d’altres de molt desconegudes. De fet, les prop de 200 obres que formen part de l’exposició provenen de museus, institucions i col·leccions privades d’arreu del món.

Les genialitats de Picasso i Ferran Adrià, juntes

L’exposició “La cuina de Picasso” també compta amb la participació del cuiner Ferran Adrià, que, en un espai expositiu propi del museu, es formula la pregunta “Què és cuinar?”. L’ànima del restaurant El Bulli hi explica la seva filosofia culinària, és a dir, la relació entre la seva producció culinària i l’art. Un exemple n’és la metodologia que utilitza i que anomena Sapiens, i algunes de les fites que ha aconseguit com el catàleg raonat d’El Bulli, que incorpora 1.846 plats.