Roger Berruezo, Coco Comín o José Corbacho són algunes de les cares conegudes que s’han vist al fotoreclam de l’estrena de ‘Cruz de navajas. El último Mecano’ a la cúpula de les Arenes. Un espectacle musical de gran format que reinterpreta el temari de Mecano amb 12 ballarins, 19 músics, vuit cantants i un important desplegament tecnològic, amb 100 m2 de pantalles LED.

No és exactament un musical, perquè no hi ha ni argument ni diàlegs, sinó un enfilat de cançons de Mecano coreografiades i amb algunes projeccions. Segons el productor Gonzalo Pérez Pastor, productor també d’‘Hoy no me puedo levantar’, que va passar fa anys per Barcelona, “no creia necessari tornar a inventar una història, sinó il·lustrar escènicament les històries que expliquen les cançons”.

‘Cruz de navajas’

La cúpula de les Arenes torna a ser escenari

Els temes han estat arranjats des del moment actual, de manera que, per exemple, ‘Maquillaje’ sona només amb un baixista i un cantant de beatbox. “No volíem imitar el que feien Ana Torroja i els germans Cano, sinó sorprendre l’espectador. Cançons que cantava Ana Torroja aquí les canten fins a 15 intèrprets, com un cor”, explica el productor.

Des de ‘Grease’, el 2012, no es feia cap espectacle a la cúpula de les Arenes. Des de llavors, l’espai del centre comercial ha estat seu de convencions, presentacions de producte i d’algunes exposicions, com “Human bodies” o “El món de Van Gogh”. ‘Cruz de navajas’, en cartell fins al 8 de gener del 2023, enceta una nova etapa d’aquest espai, que amb cabuda per a 1.320 espectadors esdevé una opció a tenir en compte per als productors d’arts escèniques.