MONTSE AYATS, organització La Setmana del Llibre en català "És una bona oportunitat per reforçar aquesta voluntat de Barcelona a través d'un esdeveniment concret i alhora per acostar aquesta candidatura a la ciutadania. Per tant, també hi ha activitats organitzades amb aquest motiu"

Cada vegada més, les editorials aprofiten el marc de la Setmana per avançar les seves publicacions i presentar-les als lectors. Un senyal d’aquesta tendència és que, aquest setembre, a l’esplanada situada davant de la Catedral s’hi instal·laran 127 expositors, un 21% més que el 2014, entre els quals hi ha segells editorials, llibreries i institucions.

Un altre punt fort de la celebració són les activitats. Durant 10 dies s’organitzaran 260 actes, 30 més que el 2014, entre els quals destaca una sessió dedicada a la candidatura de Barcelona a ciutat literària de la Unesco. En aquest context, i amb l’objectiu d’apropar-se a la ciutadania, s’organitzaran 29 itineraris literaris per redescobrir Barcelona a través dels seus llibres i escriptors.

En la presentació de l’acte també s’han donat a conèixer els dos professionals reconeguts amb el Premi Trajectòria 2015. Es tracta de Lluís Bonada i Rosa M. Piñol, a qui s’ha homenatjat per ser “apassionats, crítics, i compromesos amb la informació de qualitat, la difusió i la visibilitat de la cultura catalana”, ha expressat l’organització.

Es reobre el debat sobre la ubicació

El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Asens, ha obert la porta al debat sobre l’emplaçament de la celebració i ha anunciat que “per a la propera edició s’escoltaran les propostes i opinions de tots els actors” per definir-ne la ubicació.