Amb aparença de misteri, el programa del Grec s'ha revelat avui de principi a final. El nou festival, concentrat ara només al juliol, tindrà una setantena d'espectacles de teatre, dansa, música i circ amb la voluntat d'apropar-se a nous públics. Ho demostra el muntatge inaugural: una proposta al passeig de Lluís Companys amb una companyia belga de teatre de carrer. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Volem que els barcelonins se'l facin seu. I a la vegada obrir-nos al món" Una obertura que es concreta amb més presència que mai d'artistes internacionals. Dels 30 muntatges, en destaquen la 'Metamorphosis' d'aquesta companyia islandesa que usa un llenguatge corporal sofisticat. Pel que fa a la dansa, la canadenca Marie Chouinard presenta un grup de ballarins que exploren el cos humà i les limitacions. RAMON SIMÓ, director del Grec "Vull apropar el públic de Barcelona a les coses que passen al món, i no només a l'Europa Merkeliana" Al Grec també hi tindrà cabuda l'escena catalana, amb estrenes de Calixto Bieito, Josep Maria Mestres o Silvia Munt, que portarà 'Dubte' al Poliorama. Les propostes musicals es concentren aquest any al teatre Grec de Montjuïc, amb Katie Melua, Juan Perro o Els Amics de les Arts, que tancaran el festival. El circ també serà un pes pesant amb noms consagrats com Escarlata Circus. El Grec comença enguany una nova etapa amb un logotip que l'acompanyara els propers quatre anys. El pressupost, de 3 milions i mig, s'ha reduït un 5% respecte de l'any passat.

El proper 30 de juny comença una nova edició del festival d’estiu de Barcelona, el Grec. El programa complet ja es pot consultar al web del festival. El director del certamen, Ramon Simó, n’ha destacat la presència internacional, equiparable a la del programa de fa un parell d’anys. Vindran fins a 30 companyies de diferents disciplines que portaran a Barcelona espectacles consagrats i d’altres inèdits a la ciutat. Com a cita inel·ludible, Simó ha proposat la coreògrafa canadenca Marie Chouinard, però també ha recomanat els alemanys She She Pop i la revisió de ‘Metamorfosi’ dels islandesos Vestusport. Això pel que fa a l’oferta internacional.

Pel que fa a la presència de creadors autòctons, Carlos Santos i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana col·laboraran en un concert al Mercat de les Flors. I el gran mestre de la música antiga, Jordi Savall, s’acostarà als sons actuals que s’escolten als Balcans en un homenatge a la ciutat de Sarajevo.

El Grec estrena un apartat de circ, on a banda d’espectacles hi haurà tallers per a pares i nens. La direcció del festival ha destacat a més l’espai “hub” del Grec, un punt de trobada que sota el nom de Come and see vol crear sinergies entre els professionals i generar contactes dels quals puguin sorgir propostes per a edicions futures del festival. I una altra de les novetats destacades d’aquesta edició serà el cicle Off the record, en què quatre intèrprets oferiran en format reduït concerts amb repertoris personals i irrepetibles. Com a convidats hi haurà Martirio, Muchachito i Quimi Portet.

Les entrades per poder gaudir de tota l’oferta creativa del Grec es posaran a la venda a partir d’aquest divendres, 1 de juny.