Des de grans edificis públics com el Teatre la Lira a Ripoll fins a petits dissenys com una cadira. Són alguns dels projectes que es poden veure a l'exposició "Creativitat compartida" al Palau Robert, una mostra que ensenya el talent dels tres integrants d'RCR Arquitectes. Rafael Aranda, Ramon Vilalta "Encara que sembli que a vegades compartir podria semblar que les coses que es fan no tinguin tanta rellevància nosaltres ens sembla que és el contrari, que segurament poden tenir més intensitat i alhora ser com més equilibrades." Aquesta exposició posa de manifest els més de 25 anys de treball del grup i és per això que es poden contemplar projectes molt diversos. L'objectiu principal és que tothom pugui trobar algun tema que li interessi dins del món de l'arquitectura. Maria Jose Palau "Ens agrada veure coses noves i vam pensar que serien uns arquitectes amb unes idees molt innovadores, i la veritat és que sí." La seva evolució ha estat constant, fins al punt d'arribar a ser els referents de molts altres arquitectes. Cristina Sierra arquitecta "Són uns referents sobretot en el tema de colocar-se en el paissatge, de crear aquesta arquitectura en el paissatge, en l'entorn." Anna Galea, Manel Castelló arquitectes "Amb pocs materials i coses sencilles creen uns efectes de llum i textures que trobo que el vianant o el que vagi a gaudir de l'arquitectura nota una altra cosa." "De moment l'exposició ja ha rebut més de 60.000 visitants i estarà oberta fins al 13 de setembre. Tot i així s'està treballant perquè arribi a altres ciutats com Madrid, Londres o París. Us ho ha explicat des del Palau Robert, Manu Real."

Més de 25 anys són els que fa que Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta formen part d’RCR. Amb aquesta exposició volen mostrar tots aquests anys de treball conjunt i demostrar que treballar en equip no és un inconvenient sinó que com diu Ramon Vilalta que les coses fetes en equip “poden tenir més intensitat i alhora ser com més equilibrades”. Fins ara l’exposició ja ha rebut més de 60.000 visitants. L’objectiu principal d’aquesta mostra és fer que l’arquitectura arribi a tothom i és per això que s’hi poden trobar projectes de tota mena, des de grans edificis públics com el Teatre La Lira a Ripoll, Girona, fins a dissenys més petits, com poden ser unes cadires o unes taules.

Les seves obres no consisteixen només a col·locar un edifici en un espai, sinó que tenen en compte diferents aspectes com la mediació amb el paisatge, l’espai, la presència del temps, la funció pública i social, l’estructura i la materialitat, el sistema i, finalment, la desmaterialització. Són molts els que han agafat com a referents als integrants d’RCR. Molts d’ells destaquen com integren l’arquitectura dins de la naturalesa i com juguen amb la llum i la textura.

Paral·lelament s’està fent també una mostra a l’Arts Santa Mònica amb el nom “Papers”, una exposició complementària a la del Palau Robert i on es pot veure la fase més inicial de la feina creativa a través de dibuixos, esbossos o maquetes de paper. Un cop finalitzin aquestes dues exposicions el 13 de setembre es convertiran en una sola. Ja se sap que l’exposició es podrà veure al Museu ICO de Madrid i s’està treballant perquè aquesta arribi a altres ciutats com Londres o París.