El reconegut xef aplicarà el seu mètode “Sapiens” -per entendre com funciona un producte- a l’elaboració del pa amb tomàquet. L’objectiu és que, a partir de l’anàlisi i l’experimentació a partir d’un plat aparentment tan senzill, els visitants facin una reflexió sobre la complexitat dels processos creatius.

Altres propostes destacades passen per l’exposició ‘Talking brains’, dedicada a conèixer millor el cervell humà i els processos que fan possible l’aprenentatge de la llengua; un nou programa per al planetari 3D o xerrades a càrrec d’experts en qüestions com l’evolució dels homínids o els exoplanetes.

D’altra banda, CosmoCaixa continua amb la voluntat d’acostar la recerca als joves i fomentar-los la vocació científica i per això disposarà de propostes com Menja’t el Museu, les CosmoNits de pel·lícula i la Nit jove. A més, conjuntament amb 14 centres més, ha iniciat un projecte europeu Hypatia, per analitzar com fer més atractiva la ciència per a noies de 13 a 18 anys i millorar la igualtat de gènere en el camp de la recerca i la innovació.

Precisament, l’equipament ha incorporat el personatge de la científica i dues vegades premi Nobel, Marie Curie, a la galera de científics il·lustres que donen la benvinguda als visitants. La nova figura se suma a les de Charles Darwin i Albert Einstein.

Prop de 753.000 visitants

Pel que fa a la temporada 2015-2016, CosmoCaixa va rebre 752.737 visitants i 405.105 persones van participar en alguna de les més de 900 activitats.