Des de les 17 h i fins vora la mitjanit, els carrers de la Barceloneta s’han omplert de música, disfresses i disbauxa. Se celebra la festa dels Cors Muts i hi han participat 23 agrupacions que recorren tot el barri. La Sirena és el primer cor impulsat per dones i pretén reivindicar que les protagonistes també són elles.

El Rossinyol, el Vaixell o la Sirena són tres de les 23 agrupacions que participen en la festa dels Cors Muts de la Barceloneta i que han recorregut els carrers del barri ballant i fent disbauxa. La celebració es remunta a l’any 1845, quan els pescadors arribaven al barri amb el peix de les confraries i l’intercanviaven per altres productes. En els seus inicis es cantava, però des de fa unes quantes dècades només es balla.

Tradicionalment, era una festa només per a homes. Això fa uns anys que va canviar. La Sirena és la primera agrupació creada i impulsada per dones en clau de gènere. Reivindiquen una festa de tots i totes, on les dones també en siguin protagonistes. Asseguren que cada any ”les barreres per poder participar-hi són menys”, però que ”encara queda molt camí per fer”.

Les festes duren tres dies, des del dissabte anterior a la segona Pasqua fins dilluns. Després de la desfilada de dissabte, les colles marxen d’excursió i passen el cap de setmana fora de casa. Dilluns tornen els veïns i torna la festa al barri, però aquesta vegada disfressats i amb batucades que els acompanyen.