La Coral Sant Jeroni de Montbau rebrà enguany la Medalla d’Honor de Barcelona a proposta del districte d’Horta-Guinardó coincidint amb el 50è aniversari de la seva creació. Fundada l’any 1969 sota la direcció del mestre Antoni Pérez Simó, es tracta d’una de les entitats culturals més antigues del barri de Montbau, i ha estat sempre molt vinculada a la parròquia.

Actualment la formen una trentena de cantaires, la majoria persones de la tercera edat, donat que és el barri més envellit. Tot i la situació actual de pandèmia a causa del coronavirus intenten recuperar a poc a poc l’activitat amb l’objectiu que no es perdi l’esperit del grup.

Una entitat cultural amb 50 anys de vida

Fundada a iniciativa de mossèn Ferran Palau i d’un grup de veïns del barri de Montbau que cantaven al cor parroquial des de l’any 1967. Dos anys després i sota la direcció del mestre Antoni Pérez Simó es van formalitzar oficialment la Coral Sant Jeroni com a entitat.

Moments per al record

Ja des dels primers anys va participar en esdeveniments d’importància considerable com la Nit de Santa Llúcia, el 75è aniversari del Futbol Club Barcelona o la celebració del VI Centenari de la fundació del monestir de Sant Jeroni a la Vall d’Hebron. Un altre moment destacat de la història de l’entitat és quan van viatjar al Brasil per fer un intercanvi amb la Coral Moenda de Canto de Fortaleza, que va suposar la primera sortida del grup a l’estranger.

“És la meva família”

Han arribat a ser més de 60 cantaires amb un repertori molt divers de fins a 150 obres. La directora actual és Àngels Conde Prades, que ocupa el càrrec des de l’any 2008. “És la meva família, em sento dintre de la coral una part molt gran i íntima meva”, reconeix.