Cinc museus de Barcelona organitzen durant les properes setmanes sessions de contacontes infantils per posar en valor el paper de la dona en àmbits com la ciència, el disseny i l’art. Cada dissabte, fins el 14 d’abril, es narren les històries d’una desena de dones que han estat rellevants, en format de conte infantil, a museus relacionats amb el seu camp de treball. L’activitat s’inspira en el llibre ‘Contes de bona nit per a nenes rebels’.

Es tracta d’una iniciativa conjunta dels cinc museus i les editorials Destino i Estrella Polar adreçada al públic familiar. En cada sessió, l’actriu, Enka Alonso, narra als més petits dos contes curts, escrits per Marta Armengol, sobre la vida de dues dones relacionades amb l’especialitat de cada museu. Alhora, la il·lustradora Sònia González en dibuixa la biografia en directe.

El primer museu a organitzar-ho ha estat el Museu Nacional d’Art de Catalunya, però també s’hi sumaran, en els propers dissabtes, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu del Disseny de Barcelona. En la primera sessió s’ha explicat la trajectòria de la comtessa del Pallars Sobirà, Llúcia de la Marca, i la pintora modernista barcelonina Lluïsa Vidal. Per assistir a una de les sessions de contacontes es recomana visitar la web dels museus, ja que alguns requereixen inscriure’s prèviament.