(ACN) Els 180 cantants del conjunt coral anglès Classical Chorus ha omplert aquest dissabte l’escenari de l’Auditori de Barcelona. Aprofitant les entrades gratuïtes, uns 800 espectadors han gaudit aquest vespre de la seva actuació coral a l’Auditori.

Acabats d’aterrar a Catalunya, els cantaires novells han començat interpretant un repertori clàssic amb obres de Vivaldi, Haändel, Fauré i Bizet. La segona part del recital l’han dedicat a temes més moderns, amb arranjaments de pel·lícules i musicals com La la Land, The Greatest showman o els Miserables. Un “recorregut musical” amb melodies conegudes per ressaltar “el poder de la veu” i fer gaudir el públic, han destacat els organitzadors.

Cantaires sense experiència actuant a l’estranger

El cor Classical Chorus de Herfordshire, del Regne Unit, el dirigeix Abigail Harris i als integrants no se’ls demana experiència prèvia, però fan dos assaigs al mes per adquirir coneixements tècnics i aprendre una gran diversitat d’arranjaments corals, com ara el Gloria de Vivaldi, o els grans cors verdians.

Han actuat en festivals i auditoris britànics com la Harrow Boarding School, i en nombroses ocasions en la litúrgia nadalenca a l’abadia de Sant Albans i a Trafalgar Square. Però també han sortit a l’estranger. El 2018 van participar en la litúrgia dominical de la basílica de Sant Marc, a Venècia, i van improvisar un concert a la vorera del llac Garda, a Itàlia.