betevé

El Concurs Internacional de Música de les Corts arriba a la 15a edició

Hi participen una setantena de músics, entre la categoria de cant i la instrumental

El Concurs Internacional de Música de les Corts ja està en marxa. El certamen està organitzat pel Centre d’Estudis Musicals a Tempo, l’entitat Per l’Altre Cor Cremat i el districte de les Corts i té com a objectiu ajudar els joves músics a donar-se a conèixer i rodar repertori. En total s’hi han presentat una setantena de joves entre les dues categories: la de cant i la instrumental. Els guanyadors obtindran un premi en metàl·lic i la possibilitat d’enregistrar un disc professional.

Un concurs consolidat

El concurs és tot un referent a les Corts i una cita obligada per als joves que volen fer-se sentir i donar-se a conèixer en el món del cant i la música de cambra. Enguany el certamen arriba a la quinzena edició i Silvia Chocron, del Centre d’Estudis Musicals a Tempo i organitzadora, assegura que ja està del tot consolidat, tant a Barcelona com en àmbit internacional. De fet, en l’edició d’aquest any hi participen 70 músics entre les dues disciplines, provinents de 13 països diferents. Chocron reconeix que, a banda dels premis, els músics valoren el fet de poder estar davant d’un jurat professional format per editors, professors i crítics musicals, l’opinió dels quals els pot servir de molt en la seva futura carrera musical.

Fase classificatòria

De la primera fase classificatòria en sortiran 16 semifinalistes que passaran a la fase de concert, que es durà a terme al Centre Cívic Can Deu. D’aquí en sortiran vuit finalistes —quatre de cada categoria— que s’enfrontaran en la final, que tindrà lloc dissabte, dia 25, a l’Auditori Axa. Els guanyadors s’enduran un premi en metàl·lic i la possibilitat de fer un enregistrament professional. A més, també s’afavorirà que els finalistes participin en diversos cicles i concerts de música clàssica, principalment del barri, però també de tot Barcelona.