Aquest divendres ha començat el festival d’estiu del Jardí dels Tarongers, a Pedralbes. En el segon dels concerts ha oficiat la flautista Elisabet Franch acompanyada pel pianista Albert Guinovart, en el seu primer concert després del confinament.

Des de fa cinc anys, el Consell Català de la Música té cura de la Casa Bartomeu —que havia estat un centre de documentació musical— i el Jardí dels Tarongers (carrer de la Rábida, 5). I des de fa cinc anys hi programa regularment música clàssica. Els concerts d’hivern van tenir lloc fins al 6 de març, però la resta de programació, també la de primavera, es va suspendre per causa de l’estat d’alarma.

El festival d’estiu tal com estava plantejat tampoc pot tirar endavant, perquè hi havia concerts amb cors i una òpera semiescenificada, que no garanteixen el distanciament entre artistes. S’ha optat per fer només concerts al jardí i de petit format: solistes, duets i, com a màxim, un quartet.

Aforament limitat a 160 persones

L’accés és gratuït amb reserva

, però es proposa una aportació de 10 euros. De les 300 persones que normalment hi assistien, ara, per raons de seguretat, només n’entren 160. La mascareta és obligatòria, així com rentar-se les mans amb solució hidroalcohòlica a l’entrada. També es comprova la temperatura dels espectadors i espectadores.

Albert Guinovart i Elisabet Franch havien coincidit al damunt de l’escenari, però no com a duet. Cap dels dos havia interpretat la ‘Sonata per a flauta i piano’ de Guinovart, que en el seu moment va estrenar a Granollers el flautista Claudi Arimany. “Em fa il·lusió tocar-la jo mateix per primer cop”, explica el compositor i pianista”. El duet ha fet sonar també la ‘Sonata en la major’ de César Franck.