L’onada de calor que afecta Catalunya no ha frenat l’empenta dels joves integrants de la fundació Vozes, que han tornat a protagonitzar una jornada solidària al Parc d’Atraccions del Tibidabo, la cinquena des que va reobir el parc fa tres mesos. Hi han actuat més d’un centenar d’infants i adolescents amb risc d’exclusió social, els quals han interpretat un repertori que ha combinat peces clàssiques, actuals i bandes sonores de cinema. La idea és que que tots els visitants del parc coneguin, si encara no ho feien, els joves talents, tal com ha explicat la directora general del parc, Rosa Ortiz.

Aquesta vegada, però, l’acte solidari no s’ha celebrat a la cèntrica plaça del Somnis del parc, sinó que en un lloc més a recer de la calor: a l’esplanada de les fonts d’aigua interactives, que no han funcionat fins a les 14 h quan ja ha acabat el concert. El president del Tibidabo i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, que també ha gaudit del concert, ha valorat el simbolisme que té el parc per als barcelonins.

Sona fantàstic, convido als ciutadans i ciutadanes de Barcelona que facin un seguiment d’aquest projecte que ja no és un projecte de futur sinó una realitat present d’una altíssima qualitat pedagògica i musical.
Albert Batlle, president del Tibidabo i tinent d’alcalde.

.

Un projecte musico-social obert a tothom

Tot i que la raó de ser de Vozes és que més de 600 infants i adolescents amb risc d’exclusió social puguin accedir a la pràctica musical gratuïta per millorar les competències personals, és un projecte obert a tothom. “Hi participen persones de tot el món, però el que no volem és fer un gueto on només hi hagin persones amb necessitats, sinó que estigui obert a tothom”, ha dit un dels directors d’orquestra i professor de la fundació, Ismael González, qui també ha apuntat que els músics han estat assajant durant setmanes, sis hores diàries, per oferir aquest concert. “Des de les vuit del matí ja estaven a punt per pujar al Tibidabo”.

Ara els toca preparar-se per a l’acte de cloenda de les Festes de la Mercè 2021, des de la plaça major del districte de Nou Barris, que ells mateixos han anunciat que protagonitzaran.