El Concert de Sant Esteve, amb totes les entrades exhaurides, ja és tot un clàssic. Se celebra des de l’any 1913 i en aquests 104 anys d’història només s’ha deixat de fer en circumstàncies excepcionals com la Guerra Civil o la gran nevada del 1962. En els últims anys, el concert s’ha anat modernitzant i s’ha creat un espectacle global amb tots els cors de la casa. Els cors han cantat conjuntament en més ocasions i l’aparició de cada un està més unificada, la qual cosa dona més agilitat al concert.

Un concert marcat per la reivindicació política

El concert ha estat marcat pel record dels polítics empresonats. La majoria de cantaires i directors portaven el llaç groc, un símbol que s’ha fet també molt present entre els espectadors. Com és habitual el concert ha acabat amb el ‘Cant de la senyera’, himne de l’Orfeó Català, moment en què el Palau de la Música s’ha omplert d’estelades i pancartes per demanar l’alliberament dels presos. Les estelades s’ha vist tant a dalt de l’escenari com a les butaques del públic.

En acabar el ‘Cant de la senyera’ s’han pogut sentir crits de “llibertat”, així com a favor a la independència. A més, per primera vegada s’ha cantat ‘Els segadors’ com a part del programa del concert. Altres anys s’havia fet de forma espontània, però aquesta vegada formava part del programa amb una versió arranjada per Quim Badia.