Reobertura de l'Auditori

Els directors musicals Jordi Savall, Antoni Ros-Marbà i Salvador Brotons entre d’altres dirigiran el Concert per la Pau, que se celebrarà el 30 de març a les 20 h a L’Auditori. El recital l’organitza l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Victoria de los Ángeles i els fons que es recaptin es destinaran íntegrament a la Creu Roja Internacional i el a benefici del projecte Ucraïna ens necessita.

Al concert hi participaran diversos membres d’entitats musicals com l’OBC, la Franz Schubert Filharmonia, L’Auditori, el Liceu, el Palau de la Música, l’ESMUC, el Conservatori del Liceu, la Fundació Pau Casals, l’Escola Municipal de Música Victoria de los Ángeles i la Fundació Victoria de los Ángeles, entre d’altres, constituïdes amb el nom de l’Orquestra i Cor per la Pau.

El programa i els artistes

A banda de Savall, Ros-Marbà i Brotons, també hi participen els directors Mireia Barrera, Ernest Martínez Izquierdo, Jordi Mora, Pedro Pardo i Xavier Puig. El concert dtindrà una durada estimada d’una hora i es farà a la sala 1 Pau Casals de L’Auditori.

El programa inclou les peces Prayer for Ucraine de Valentin Silvestrov; La gran porta de Kiev de Modest Mussorgski; Adagio dirigida per Jordi Mora; la tradicional catalana El rossinyol dirigida per Mireia Barrera; Da pacem domine dirigida per Savall; Morgen! Op. 27/4 amb la mezzosoprano Joyce DiDonato; Nimrod Adagio dirigit per Tomàs Grau; la Novena Simfonia amb els solistes Katerina Tetryakova, Marina Pinchuk, Airam Hernández i Mattia Oliveri; i El cant dels ocells amb l’escolania de Montserrat i Miquel Keenan Fuentes.

La iniciativa va néixer de la Fundació Victoria de los Ángeles gràcies a una jove polonesa, Urszula Bardlowska, alumna del Màster de Lied Victoria de los Ángeles de l’ESMUC, els va demanar ajuda per als seus familiars d’Ucraïna i va proposar fer un concert benèfic.

El proper 5 d’abril també hi ha programat un concert benèfic protagonitzat per una desena de músics catalans a la sala Luz de Gas. Hi actuaran  Gerard Quintana, Joan Dausà, Beth i Laura Andrés, Elena Gadel i Marta Robles, Manu Guix, Josele Santiago, La Companyia Elèctrica Dharma, Sau 30, Flamingo Tours i Joan Masdeu.