El dia és el 2 de desembre; l’escenari, l’Estadi Olímpic, i l’hora, dos quarts de cinc de la tarda.  L’Assemblea Nacional Catalana ha presentat aquest dimarts el Concert per la Llibertat dels Presos Polítics,  un acte que l’ANC considera que ha de servir per denunciar el que consideren del tot una situació anòmala, amb els líders d’Òmnium i l’ANC i vuit polítics a la presó.

Pel que fa al cartell, se n’han confirmat ja el 90 %, que actuaran tots ells de manera altruista. Hi haurà representants de diferents generacions que interpretaran temes coneguts amb duos, trios, i en grup. Hi participarà La Banda Impossible, que conformen artistes de diferents grups com Gerard Quintana, de Sopa de Cabra; Nacho Tarrés, de Gossos, o Lluís Gavaldà, d’Els Pets.  També seran al concert del dia 2  l’Elèctrica Dharma, membres dels Catarres, Oques Grasses,  Bonobos, Cesk Freixas, Paula Valls, Els Amics de les Arts, Buhos o Monica Green, entre d’altres.

A partir d’aquest dimecres es podran comprar les entrades  a través de la web www.assemblea.barcelona . Tot el que es recapti anirà a parar a la caixa de la solidaritat, que actualment té un milió i mig d’euros, després de gastar-se més de tres milions en les fiances dels polítics. Els preus  de les entrades oscil·laran entre els 30 euros les més cares i els 10 euros les més econòmiques. Els nens de fins a 12 anys no pagaran.

Aquest concert , que té un lligam amb el que es va celebrar al Camp Nou el 2013,  busca ser un acte familiar que preveu omplir l’Estadi Olímpic amb 60.000 persones.