Foto: @ConcursoVinas

Després d’erigir-se guanyadora de l’última edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, Carmen Artaza, ha actuat aquest diumenge al Gran Teatre del Liceu en el concert que l’organització ofereix per clausurar el certamen. Gràcies a aquest premi, Artaza cantarà les properes temporades al Liceu i també al Teatre Real de Madrid, però la recompensa no acaba aquí. La mezzosoprano de Sant Sebastià reconeix que guanyar el concurs “obre un munt de portes”.

Ha estat una edició diferent de l’habitual, marcada per les restriccions anticovid, i això ho han notat els participants. Artaza ha explicat que és estrany fer l’audició davant d’una sala buida, quan normalment és plena de públic: “Hi entres i hi ha molt silenci. I amb el jurat i tot plegat es fa estrany”, ha dit. Una situació de pandèmia que a ella, tot i ser encara estudiant, l’ha afectada també laboralment: “Tots els concerts que tenia programats a Alemanya me’ls han anul·lat”, ha explicat.

477 participants de 55 països diferents

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas suma 58 edicions, aquesta última amb el repte de les mesures de seguretat pel coronavirus. Tot i la situació de pandèmia, l’organització està satisfeta de la participació. Ha aplegat 477 cantants inscrits provinents de 55 països, mentre que l’any passat en van ser 546.

El certamen s’ha dividit en quatre proves eliminatòries i la final es va celebrar aquest mateix dissabte al Gran Teatre del Liceu. Es tracta d‘un concurs que atreu una gran quantitat de participants internacionals, el 91 % del conjunt, amb cantants de Corea del Sud, Rússia, el Regne Unit, els Estats Units i Itàlia.