La productora A Contracorriente Films compra l’edifici dels Cinemes Verdi per garantir la continuïtat de la sala barcelonina, així com la modernització i renovació de les instal·lacions. Pel fundador de la productora i accionista majoritari del Grup Verdi, Adolfo Blanco, la compra de l’edifici, que fins ara estava gestionat en règim de lloguer, “dona estabilitat al projecte cinematogràfic i cultural dels Cinemes Verdi, un referent de la cultura barcelonina, i ens permet planificar actuacions de millora a llarg termini”. Blanco afegeix que, “a més de continuar promovent la projecció de pel·lícules independents en versió original, la compra ens permet adequar les instal·lacions per adaptar-les millor a les necessitats dels clients“.

A Contracorriente Films, en plena expansió

La productora, amb seu a Barcelona, és un dels líders en distribució de cinema independent i a més té en propietat diferents llargmetratges. L’objectiu d’A Contracorriente és controlar des de la producció fins a la projecció de les cintes amb la gestió i propietat de diferents sales de cinema, com les del Conde Duque a Madrid o ara les del Grup Verdi a Barcelona. 

Un finançament especial

L’adquisició de l’edifici dels Cinemes Verdi ha estat possible en part pel finançament conjunt de l’Institut Català de Finances i el banc Triodos. Totes dues entitats van signar un acord per “impulsar projectes socials, culturals i mediambientals que generin valor afegit i tinguin un impacte social positiu en la societat”, com en el cas dels Cinemes Verdi.