El Palau de la Música Catalana estrena aquest cap de setmana ‘Colors i més colors’, un espectacle adreçat al públic familiar. La proposta inclou música, moviment escènic, coreografies i un mapatge que es basen en l’obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. També fa un repàs de la història musical de Catalunya, de la qual l’edifici ha estat testimoni durant el darrer segle.

‘Colors i més colors’ es pot veure a l’escenari del Petit Palau en tres sessions diferents. Es tracta d’un espectacle dinàmic i de gran contrast amb cinc músics sobre l’escenari que interpreten fins a 25 peces. Dani Espasa n’és el director musical i responsable dels arranjaments, Francesc Abós s’ha fet càrrec de la direcció escènica i la coreogràfica, i, per últim, el “videomapping” o mapatge ha estat ideat per Aleix Viadé.

“Només som cinc instrumentistes, però toquem una gran varietat d’instruments i tots cantem”, explica Espasa. Assegura que amb pocs recursos aconsegueixen ampliar el ventall del que anomenen “color tímbric”, és a dir, dotar la música de sentit.

L’arquitectura, en notes i colors

A partir de l’univers arquitectònic i musical d’un dels grans exponents del Modernisme català, aquest espectacle proposa un recorregut per la història de la música, recreant, a través de les projeccions d’un mapatge, diversos espais emblemàtics presents a la seva vida o al seu imaginari.

Arquitecte, historiador, polític i amant de la música

Lluís Domènech i Montaner va ser un gran aficionat a la música i un dels arquitectes catalans més universals. Com a historiador i polític humanista compromès amb el seu país, va redescobrir algunes de les esglésies més importants de l’art romànic català. Segons Gemma Canadell, director del Servei Educatiu del Palau, era un gran aficionat a l’art romànic. “Es considera el descobridor de l’església de Sant Climent de Taüll, a la vall de Boí”, explica Canadell.