Un mòbil intel·ligent, connexió a Internet i trobar un dels punts QR que estan repartits pel Raval. Això és tot el que necessitem per conèixer la diversitat cultural del barri. El sistema QR de rutes escèniques del Raval recorre 14 punts emblemàtics del barri. Des del grup Fuego en los Pies de la comunitat colombiana, a les danses filipines a l'església de Sant Agustí. Un treball, que va més enllà de l'aspecte purament artístic, que ha volgut donar visibilitat a la multiculturalitat del barri. La ruta de QR ja fa dues setmanes que està operativa, i es mantindrà fins a les festes de la Mercè, aprofitant que enguany la dansa hi té un paper fonamental.

El projecte Codificat ha repartit codis QR en 14 localitzacions del Raval. Qui descodifiqui aquestes imatges, descobrirà petites actuacions de música i dansa tradicionals de les diverses cultures que conviuen en aquest barri.

Els codis QR es poden descodificar a través d’un telèfon intel·ligent amb connexió a Internet, però també es pot fer el recorregut multicultural a través d’un mapa. El projecte, ideat per Olga Sasplugas i Mar Cordobés, ha estat subvencionat per l’Obra Social La Caixa i hi han col·laborat diverses entitats com la Fundació Tot Raval, el Museu Marítim de Barcelona o el centre Arts Santa Mónica.

Codificat ha convidat a les diverses cultures del Raval a participar. Així, hi ha representats de l’Índia, el Pakistan, Colòmbia, Bolívia, l’Àfrica, el Carib, Filipines i la rumba catalana.