El setge de Barcelona, en un click. En aquesta sala de l'Ajuntament de Vallderoures, al Poble Espanyol, hi ha reproduits els fets de 1714. És una maqueta de 100 metres quadrats amb més de 3.000 figures. Per muntar-ho tot han calgut 12 persones durant cinc dies. Enguany també se celebra l'aniversari del Playmobil, que va ser creat a Alemanya fa 40 anys. Els empresaris volien inventar una joguina de petit format perquè, amb la crisi del petroli, no podien produir gaire plàstic. Ja fa vuit anys que l'associació Somosclick organitza aquesta fira, però es la primera vegada que ho fa dins el recinte del Poble Espanyol. Des de dissabte ja hi han acudit molts aficionats per veure la desena de diorames repartits en diverses sales: escenes de guerra, de western i també una versió futurista de Barcelona. I no tots són col·leccionsites nostàlgics. Fins al 6 d'abril també hi haurà moltes activitats dedicades als nens, com una rua de capgrossos de playmobil, gimcanes i projeccions de pel·lícules.

Els clicks de Playmobil han estat els companys de jocs de molts nens i nenes al llarg de 40 anys d’història. Els amants d’aquests personatges tenen una cita amb la vuitena edició del Barnaclick fins diumenge, 6 d’abril. Enguany, la fira s’ha traslladat al Poble Espanyol. Hi podreu trobar una exposició de diorames i parades de venda de clicks i complements. A més, s’han programat activitats per a tota la família.

L’estrella de la mostra d’enguany és un diorama d’uns 100 metres quadrats que recrea el setge a la Barcelona de 1714 a la sala noble de l’Ajuntament de Vallderoures. Més de 3.000 clicks protagonitzen aquest escenari històric de joguina. Per enllestir-lo, hi han treballat 12 persones durant cinc dies.